full screen background image

Focar de gripă aviară în Delta Dunării

Delta_Dunarii     Focar de gripă aviară în Delta Dunării. 64 de pelicani au fost găsiţi morţi pe insula Ceaplace. Inspectorii DSVSA Tulcea s-au deplasat imediat în zona respectivă şi au recoltat, pentru examene de laborator, şase cadavre.Testele au arătat prezenţa virusului gripei aviare.

Ca urmare, ANSVSA a dispus măsuri de control, de intensificare a supravegherii păsărilor sălbatice din zona Deltei Dunării, stabilirea zonei de protecţie de 3km şi a zonei de supraveghere de 10 km din jurul focarului, care, în acest caz, nu includ nicio zonă locuită.

Populaţia din zonă a fost rugată să informeze în cel mai scurt timp medicul veterinar, despre orice caz de îmbolnăvire sau deces, înregistrat la animalele din gospodărie.

Şi autorităţile din Bulgaria au anunţat că au descoperit virusul H5N1 la doi pelicani care au murit într-o rezervaţie naturală din nord-estul ţării. Prin urmare a fost impusă o zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, care include şi un sat învecinat, unde există şi o fermă avicolă.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza