full screen background image

Peste 3.160 de reclamații înregistrate pe segmentul achizițiilor online, în 2014

Mobil     Numărul reclamațiilor înregistrate, în 2014, la Protecția Consumatorilor pe segmentul achizițiilor online a crescut cu peste 200%, până la 3.168, de la 1.000 cât erau consemnate cu un an în urmă, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Marius Dunca, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor /ANPC/.

‘Dacă în 2013, aveam înregistrate 1.000 de reclamații din partea consumatorilor pe achizițiile online, anul trecut numărul acestora a ajuns la 3.168 de reclamații, ceea ce evidențiază creșterea numărului de operatori economici și a vânzărilor în mediul online.

Din totalul sesizărilor, 90% sunt întemeiate, iar motivul acestora a vizat comportamentul incorect în relația consumator-operator economic, depășirea termenului de livrare a produselor sau calitatea produselor livrate, adică alta vedem pe online, alta ni se livrează.

Am avut reclamații care făceau referire la faptul că, dacă citești o carte, crești în înălțime. Multe sesizări sunt făcute în perioada de sărbători sau de Black Friday. Situația este mai gravă în mediul offline față de online. În offline avem peste 20.000 de reclamații, în 2014’, a spus Dunca.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza