full screen background image

O elevă din Suceava, locul al II-lea la etapa naţională a Olimpiadei de lingvistică

onl6     În perioada 14-16 martie 2015, la Bucureşti, s-a desfăşurat etapa naţională a Olimpiadei de lingvistică, clasele a VII-a – a XII-a.

Competiţia a pus „în valoare abilităţile lingvistice în relaţie cu modelul matematic al comunicării şi s-a bazat pe nivelul de cultură generală a participanţilor, fără a presupune cunoştinţe speciale, ci doar o bază teoretică minimală (concepte fundamentale din lingvistică şi matematică, însuşite prin parcurgerea programelor şcolare)”.

Subiectele  au fost elaborate de profesori de la Facultatea de Lingvistică din cadrul Universităţii Bucureşti, urmărind aplicarea, prin analogii, a logicii semantice în raport cu logica gramaticală şi cu aspectul morfosintactic al enunţului, contribuind substanţial la ordonarea structurilor lingvistice.

Lotul judeţului Suceava, calificat la etapa naţională a Olimpiadei de lingvistică, a cuprins şase elevi, din care o elevă (Solovan Teodora – Elena, din clasa a XII – a, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava) a obţinut premiul ai II-lea şi calificarea la etapa internaţinală care va avea loc în Bulgaria, iar alţi doi elevi au obţinut menţiune (Arotăriţei  I. Robert, din clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava şi Broască M.I. Anca Maria, din clasa a XI – a, Colegiul Naţional ”Petru Rareş”Suceava).

Eleva Grădinariu Ioana a înlocuit-o pe eleva Ţaran Elena Georgiana, calificată în urma etapei judeţene, întrucât aceasta nu a mai putut participa la etapa naţională, fiind spitalizată.

comments

comments