full screen background image

Consilierii locali rădăuţeni încearcă din nou schimbarea din funcţie a lui Tiberiu Maerean

maerean viva     Consilierii locali din Rădăuţii se vor întruni miercuri, 25 martie, într-o şedinţă extraordinară, încercând, din nou, schimbarea din funcţie a viceprimarului cu atribuţiuni de primar, Tiberiu Maerean.

O astfel de şedinţă a avut loc şi în urmă cu o săptămână, când membrii PSD au decis să-l schimbe pe Maerean din funcţie, pe motiv că nu relaţionează corespunzător cu personalul angajat al primăriei şi nici cu publicul şi pentru că “nu este suficient de flexibil în aplicarea legii”.

Prin vot secret, s-a hotărât, cu 16 voturi “pentru”, 2 voturi “împotrivă” şi o “abţinere”, schimbarea lui Maerean din funcţie.

O singura propunere de înlocuire a venit din partea participanţilor la vot: consilierul PSD, Simion Sticleţ.

Înainte de a începe procedura, tot prin vot secret, pentru alegerea noului viceprimar cu atribuţiuni de primar, Maerean s-a autopropus ca şi candidat.

Surpriza a venit la numărarea voturilor, Sticleţ având susţinerea a 8 colegi, iar Maerean fiind votat de 10 consilieri locali.

Deși concluzia a fost că Tiberiu Maerean a rămas în funcţie, imediat s-au auzit voci care au spus că  votul a fost ilegal.

Consilierul Nistor Tătar, care este şi preşedintele organizaţiei PSD Rădăuţi, a promis că îl vor exclude pe Maerean din partid, ceea ce ar atrage după sine şi pierderea calităţii de consilier local.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se afla două puncte: proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Rădăuţi şi cel privind alegerea viceprimarului localităţii.

Referitor la schimbarea sa din funcţie, Maerean a declarat, săptămâna trecută, pentru Radio VIVA FM: “În biroul executiv al PSD Rădăuţi, s-a hotărât schimbarea mea din funcţie, motivat de faptul că nu sunt suficient de flexibil în aplicarea legii. Din păcate, această sintagmă nu mi-a fost explicată şi nu am reuşit să o înţeleg nici din luările de cuvânt ale colegilor. Astfel încât rămân acelaşi – om al aplicării legii, al corectitudinii din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte posibilităţile de schimbare a mea din funcţie, domnii consilieri m-au numit, domnii consilieri mă pot schimba. Însă, eu am încredere în domniile lor şi cred că, în final, la ora votului, înţelepciunea va dicta soluţia cea mai bună. Nu că aş fi de neînlocuit sau că altă persoană nu ar fi în stare să facă ceea ce fac eu. Dar, în acest moment, se produce o cotitură în activitatea Primăriei Rădăuţi, care era o activitate marcată de multiple şi profunde nelegalităţi, către o activitate legală, corectă, în slujba cetăţeanului şi nu în slujba unor buzunare private. Aşa că sper, încă o dată, ca Dumnezeu să le dea gândul cel bun, colegilor mei. Pentru municipiul Rădăuţi, pentru că, în definitiv, ceea ce fac eu aici fac doar din dorinţa de a ajuta municipiul, din dragoste pentru rădăuţeni. Pentru că, din punct de vedere personal, eu sunt într-o continuă pierdere. Dar, mi-am asumat această pierdere, tocmai din dorinţa de a face lucruri cât mai bune pentru rădăuţeni.”

Despre eventuala schimbare a lui Tiberiu Maerean a vorbit, pentru Radio VIVA FM, şi consilierul local PNL, Codruţ Vasile Cojocar:  “Nu cred că pentru Rădăuţi şi pentru cetăţeni este un lucru benefic schimbarea lui Maerean. Noi gândim astfel: ce rezolvăm, dacă îl schimbăm? Tot la 5-6 luni, schimbăm viceprimarul. Nu-l lăsăm să se apuce de treabă, să-şi facă treaba. Fiecare are un plan, dar nu poţi să le realizezi toate peste noapte. S-a apucat de anumite proiecte, să le ducă la bun sfârşit, dar nu este lăsat. A nu se înţelege că îl susţinem pe domnul Maerean, în continuare. Dar, în momentul de faţă, nu noi deţinem majoritatea în Consiliul Local. Ei l-au pus, ei îl dau jos, ei pun altul, noi nu avem niciun fel de putere.”

Pentru a justifica virulenţa cu care colegii social democraţi încearcă să-l scoată din postura de viceprimar, Maerean a organizat, luni, o conferinţă de presă, în care a prezentat documente, nume şi funcţii importante implicate în diverse acţiuni.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă susţinută de Maerean o puteţi asculta aici:

0:00
0:00
0:00

 

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments