full screen background image

Secretarul general al Consiliului Europei, în vizită la Kiev

Thorbjorn Jagland     Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, începe marți o vizită de două zile la Kiev pentru a prezenta un nou plan de acțiune pentru Ucraina și pentru convorbiri cu principalii oficiali din această țară.

În prima zi a vizitei sale în capitala ucraineană, Thorbjorn Jagland va avea întrevederi cu președintele Petro Poroșenko, cu premierul Arseni Iațeniuk, cu șeful parlamentului ucrainean (Rada Supremă), Volodimir Groisman, cu ministrul de externe Pavlo Klimkin, precum și cu reprezentanți ai societății civile ucrainene, după cum precizează un comunicat al Consiliului Europei.

Miercuri, Thorbjorn Jagland va prezenta la Kiev ‘Planul de acțiune pentru Ucraina pe anii 2015-2017’, plan aprobat la sfârșitul lunii ianuarie de Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei. Documentul subliniază faptul că unul din obiectivele activității de cooperare între Consiliul Europei și Ucraina este de a ajuta fosta republică sovietică să-și îndeplinească angajamentele asumate în 1995, în momentul aderării la organizația paneuropeană. Planul de acțiune prevede și serie de acțiuni prioritare vizând alinierea legislației și instituțiilor ucrainene la normele europene.

comments

comments