full screen background image

Conducerea USV se plânge de interzicerea accesului la finanțare publică

popa usv     Conducerea Universității “Ștefan cel Mare” (USV) Suceava luptă în continuare cu clasificarea stabilită de fostul ministru al învăţământului, Daniel Fueriu, și care a privat instituția de importante fonduri alocate de la nivel central.

Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat, marţi, că ghidul privind “Proiectele de investiții pentru instituții publice de Cercetare Dezvoltare și Universități” are ca efect interzicerea accesului la finanțare publică.

El a precizat că această clasificare a fost “incorect făcută”, dar, cu toate acestea, actualul ministru al educației nu a anulat ordinul.

Popa: “Mai mult de jumătate dintre universităţile din România nu sunt în aceste categorii şi, din start, administrativ, indiferent de excelenţa din anumite domenii, practic le este interzis accesul la o astfel de finanţare. Am constatat că în cel puţin 75-80% dintre situaţii s-a ţinut cont de părerile rectorilor din România. Sunt mult prea multe opinii contrare folosirii unei clasificări deja expirate. Mă aştept să fie, aşa, o cosmetizare a acestui ghid, iar condiţiile de eligibilitate să fie mai relaxate, pentru a permite, cu adevărat, o competiţie.”

comments

comments