full screen background image

Tânărul care a incendiat Școala Veche din Berchişeşti, reţinut de poliţişti

arestat     În data de 2 martie, în jurul orei 18.35, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire faptul că, la Școala Veche din comuna Berchişeşti, a izbucnit un incendiu.

La locul incendiului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa, care, în urma cercetărilor efectuate, a constatat că şcoala în cauză este în curs de renovare și în interior sunt depozitate mai multe materiale de construcții, folosite pentru amenajarea unei grădinițe.

În urma verificărilor s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost pus cu intenție, prin aprinderea unor materiale plastice.

Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a constatat că ușile de acces în cele două corpuri au fost forțate, acestea fiind găsite deschise.

În urma incendiului, nu a rezultat victime omenești, iar valoarea bunurilor distruse a fost estimată la  aproximativ 3.000 de lei.

În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti şi a prelucrări urmelor ce au fost ridicate de la fața locului, s-a constatat că persoana bănuită de  incendiere este un bărbat, de 22 de ani, din comuna Berchișești.

Cel în cauză a fost identificat și audiat cu privire la fapta comisă, recunoscând faptul că a incendiat Școala Veche din localitatea Berchișești.

Față de bărbatul de 22 de ani s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cel în cauză  a fost încarcerat în Arestul IPJ Suceava.

comments

comments