full screen background image

Inspectorii Antifraudă, cu ochii pe agenții economici care nu emit bonuri fiscale

bonuri fiscale    Direcția Antifraudă Fiscală Suceava a demarat, luni, verificarea comercianților care nu emit bonuri fiscale.

Inspectorii instituției urmăresc respectarea legislației, astfel încât cei prinși în neregulă riscă amenzi între 10.000 şi 15.000 de lei și suspendarea activității, pentru o perioadă cuprinsă între o lună și 3 luni.

Inspectorii ANAF pot dispune sigilarea spațiului unităților care nu emit bonuri fiscale din lipsa aparatelor de marcat electronice fiscale, neutilizării acestora sau emiterii de bonuri cu o valoare care nu corespunde realității.

Dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deținute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu casele de marcat, în registrul special sau prin chitanțe, acestea se confiscă și se dispune amendă de la 2 mii la 4 mii de lei.

De asemenea, ANAF precizează că, la data suspendării, unitatea este sigilată de echipa de control și se afișează la loc vizibil un anunț cu textul “Activitate suspendată pentru neemiterea bonurilor fiscale”.

comments

comments