full screen background image

Consilierului local de Rădăuţi, Traian Andronachi: “Curtea de Apel Suceava va respinge recursul declarat de către Consiliul Local Rădăuţi”

andronachi viva     Curtea de Apel Suceava va respinge recursul declarat de către Consiliul Local Rădăuţi împotriva hotărârii de dizolvare a acestuia.

Afirmaţia îi aparţine consilierului local rădăuţean, Traian Andronachi, de profesie avocat.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată miercuri la Radio Viva FM Rădăuţi, Andronachi şi-a argumentat opinia referitor la acest subiect.

Andronachi: “Din punctul meu de vedere, termenul de judecare a recursului va fi undeva între 27 martie şi 1 aprilie. Dacă vreţi să anticipez, Curtea de Apel va respinge recursul declarat de către Consiliul Local Rădăuţi, deoarece nu s-au respectat condiţiile de forma ad validitatem. Mai exact, ca să poţi înainta un recurs în forma cerută de legiuitor, trebuie să ai calitate juridică în procesul respectiv. Calitatea juridică în procesul respectiv o are Consiliul Local Rădăuţi. Ori, recursul nostru este semnat de 10 sau de 11 persoane care, în timpul şedinţelor de Consiliu Local, au calitatea de consilieri locali. În afara şedinţelor de Consiliu Local, ei sunt persoane fizice. Ori, recursul care este semnat de 10 persoane fizice, în lipsa unei Hotărâri de Consiliu Local, este nul.”

comments

comments