full screen background image

Drept la replică al organizaţiei PNL Fălticeni

pnl     În urma emisiunii “Faţă în faţă” realizate marţi, 17 februarie, la Radio VIVA FM Fălticeni, invitat fiind primarul localităţii, Cătălin Coman, Organizaţia Municipală PNL Fălticeni a solicitat dreptul la replică.

Reproducem integral acest document:

“În reacţie la declaraţiile dlui primar Cătălin Coman din emisiunea „Faţă în faţă”, difuzată de staţia dvs. la data de 17 februarie a.c., vă rugăm să publicaţi următorul

Drept la replică

Singurul primar din primărie care minte cînd vorbeşte despre 3 T Construct este dl. Coman

Începem cu o raită prin istoria locală recentă. La data de 10 februarie a.c., în emisiunea „Faţă în faţă” de la Viva FM Fălticeni, consilierul Gheorghe Aldea îşi exprima îndoiala că firma Da Vinci Construct & Proiect din Oradea va executa lucrări de calitate la bazinele de înot de la Nada Florilor. Da Vinci Construct & Proiect este firma care a cîştigat contractul de lucrări din cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 13 milioane lei. O paranteză, jumătate din această sumă vine de la Uniunea Europeană, cealaltă jumătate va fi plătită de fiecare cetăţean al municipiului Fălticeni. Gheorghe Aldea îşi întemeia temerea pe faptul că Da Vinci Construct & Proiect este o firmă pe care fălticenenii o cunosc foarte bine, dacă nu după nume, atunci după felul în care au executat lucrările la reţelele de apă şi de canal pe străzile Sucevei, Stadion Sportiv, Topitoriei, Broşteni, Magazia Gării, Pinului, Pictor Aurel Băeşu, Zorilor, Avram Iancu, Soldat Zamfir, Matei Millo, Sublocotenent Grigoraş, Vasile Ciurea,  Magazia Gării, Aleea Teilor, Sergent Rusu, Şoldăneşti, Muncii, Cloşca, Doctor Tatos, Crişan, Forestierului, Cuza Vodă, Anton Holban, Horea, Serpentina Buneşti, Ţărăncuţei, Humorului, Sublocotenent Grigoraş, Voluntarilor, Artur Gorovei, Sergent Sava şi Caporal Ciofu. Viceprimarul Aldea a arătat şi care este legătura între Da Vinci Construct & Proiect şi 3 T Construct. Da Vinci Construct & Proiect a lucrat în locul 3 T Construct Piatra Neamţ.

3 T Construct este firma care a cîştigat şi semnat în iunie 2013 contractul de lucrări „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Aglomerarea Fălticeni” în valoare de aproape 24 milioane lei. Beneficiarul contractului este ACET Suceava, operator regional de apă şi canal. ACET Suceava gestionează serviciile de apă şi canal în numele municipiilor, oraşelor şi comunelor care fac parte din Asociaţia Judeţeană pentru Apă şi Canal Suceava. Descriem aceste legături pentru a arăta că primarul Cătălin Coman mințea prin omisiune, în mod repetat, cînd recunoştea că 3 T Construct lucrează prost afirmînd însă că el nu are ce face, nu este parte în contract. Municipiul Fălticeni nu este parte în contract, adevărat, însă Municipiul Fălticeni este acţionar al ACET, este proprietarul infrastructurii de apă şi canal din Fălticeni. Ca proprietar, ca acţionar, ca beneficiar final al lucrărilor, poţi să dai cu pumnul în masă, cu atît mai mult cu cît concetăţenii tăi contribuie financiar la contractul semnat între 3 T Construct şi ACET. O paranteză şi aici, potrivit contractului, lucrările ar fi trebuit să se încheie în jurul datei de 18 decembrie 2015.

Tragem linia şi spunem că Gheorghe Aldea şi-a exprimat public îndoiala că Da Vinci Construct & Proiect va executa lucrări de calitate la Nada Florilor din cauză că Da Vinci Construct & Proiect a demonstrat ce poate la lucrările de apă şi canal, lucrări pe care le-a primit de la 3 T Construct.

În reacţie la declaraţiile consilierului liberal Aldea, primarul Coman s-a simţit dator (?), la data de 17 februarie a.c., tot la VIVA FM, să se scuture de 3 T Construct  şi să dea scamele pe Aldea.  Coman nu a lămurit ce era mai important de lămurit, legătura dintre 3 T Construct şi Da Vinci Construct & Proiect.

Gheorghe Aldea, viceprimar la data respectivă, a fost numit membru al comisiei de licitaţie pentru lucrările de apă şi canal prin dispoziţia primarului Cătălin Coman. Din comisie au mai făcut parte doi reprezentanţi ai ACET şi doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, cei din urmă numiţi, evident, prin dispoziţia preşedintelui Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava. La şedinţele comisiei au participat şi doi observatori de la Finanţe. Contractul a fost atribuit firmei 3 T Construct Piatra Neamţ şi a fost semnat în prezenţa primarului Cătălin Coman. În calitate de viceprimar, Gheorghe Aldea a participat la şedinţe tehnice, unde a ridicat obiecţii privind calitatea lucrărilor, aducerea la starea iniţială a străzilor pe care avuseseră loc intervenţii, proasta compactare a amplasamentelor, în special pe strada Sucevei, săpături nesemnalizate corespunzător, în general neresepectarea caietelor de sarcini. Obiecţiile au fost consemnate în procese-verbal pe care consilierul Aldea le poate pune în copie la dispoziţia oricui este interesat. Sesizări au făcut şi consilierii PNL, 3 T Construct răspunzînd că remediază problemele indicate.

Acestea fiind spuse, decideţi dumneavoastră, beneficiari actuali ai lucrărilor de apă-canal şi viitori beneficiari ai lucrărilor la bazinele de apă de la Nada Florilor, cine este mai „singurul”, dl. Coman sau dl. Aldea.

P.S. Se zvoneşte că Liviu Dragnea ar fi adus 3 T Construct la Fălticeni, aşa spun antiţeparii pe net, noi nu putem crede aşa ceva, nu avem dovezi.”

comments

comments