full screen background image

Trei bănci vor să crediteze, cu 10 milioane de lei, amenajarea parcului de agrement din Suceava

lungu 1902     Primăria Suceava a înregistrat 3 oferte în cadrul licitaţiei pentru contractarea unui credit cu care se va realiza viitoarea zonă de agrement a municipiului reşedinţă.

În competiţie au intrat Unicredit Ţiriac Bank, Banca de export-import a României şi CEC Bank.

Lungu: “În primă fază, toate cele 3 ofertel sunt eligibile, urmând ca, în termen de aproximativ 10 zile, comisia de licitaţie să stabilească oferta câştigătoare. Sper să desemnăm un câştigător, astfel încât să demarăm cât mai repede realizarea proiectului atât de aşteptat de suceveni.”

Noul obiectiv urmează a fi materializat pe 3 hectare de teren, suprafaţă obţinută de la RAAPPS, printr-o hotărâre de Guvern.

În urma contractării creditului de 10 milioane de lei, gradul de îndatorare al administraţiei locale va creşte cu 1%, respectiv de la 14%, la 15%.
Reamintim că, în 2010, Consiliului Local Suceava a aprobat o investiţie de 10,8 milioane de lei pentru amenajarea viitoarei Zone de agrement „Tătăraşi”.

Amplasamentul este prevăzut a avea spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii de alimentaţie publică şi manifestări culturale.

Un loc aparte este rezervat unui lac ambiental, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor.
Zona de sport şi servicii era proiectată cu terase, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, terenuri de baschet, mini-golf şi tenis, cu „gradenele” aferente.

De asemenea, potrivit proiectului iniţial, din peisaj nu trebuie să lipsească cabinetul medical şi grupurile sanitare.

În august 2014, Ion Lungu preciza că, din cauza crizei economice, proiectul de realizare a Zonei de agrement „Trei iazuri”, situată pe strada „Brădetului”, lângă Casa de oaspeţi, în spatele fostei Uzinei electrice, nu mai poate fi materializat cu fonduri guvernamentale.

comments

comments