full screen background image

Salariile personalului din subordinea Consiliului Judeţean nu sunt asigurate pentru tot anul

consiliu jud sigla     Angajaţii Consiliului Judeţean Suceava şi cei ai instituţiilor subordonate executivului nu au siguranţa încasării salariilor cuvenite pe toată durata noului an.

Potrivit expunerii de motive la hotărârea privind aprobarea bugetului pe anul 2015, în baza Ordinului comun al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  şi ministrului Finanţelor Publice, la fundamentarea cheltuielilor de personal pentru bugetul propriu, judeţului Suceava i s-a alocat suma de 138,81 de milioane de lei, cu 1,17 milioane de lei mai puţini faţă de anul trecut.

Astfel, respectiva alocare nu acoperă în totalitate fondul de salarii necesar pentru anul în curs, înregistrându-se un deficit de 13,61 de milioane de lei, „care va trebui acoperit la o eventuală rectificare bugetară”.

Această situaţie vine pe fondul prinderii în bugetul pe 2015, inclusiv a fondurile necesare plăţii drepturilor obţinute pin hotărâri judecătoreşti de către angajaţii din sistemul de învăţământ special.

Şeful administraţie judeţene, Cătălin Nechifor, a precizat că numai în asistenţa socială, ca urmare a majorării salariilor, necesarul pentru susţinerea acestora, pe întreg anul 2015, a crescut în mod simţitor.

Nechifor: “Doar pe partea de asistenţă socială, la cheltuielile de personal, nevoia de finanţare pentru plafonul de salarii a crescut cu circa 7 milioane de lei, bani care trebuie asiguraţi cu prioritate. Există creşteri de salarii, pentru că Guvernul le-a majorat cu 100 de lei, pentru toate persoanele care lucrează în asistenţă socială şi, de aceea, lucrurile stau cum stau. De asemenea, există şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, care vor fi puse în operă în acest an”.

comments

comments