full screen background image

Primăria Rădăuți a dat în judecată firma SC TOWER BILD SRL

ciocan judecator     Primăria Rădăuți, reprezentată prin viceprimarul Tiberiu  Maerean, a depus, joi, la Judecătoria Rădăuți, o cerere de chemare în judecată a reprezentantului SC TOWER BILD SRL, cu sediul în aceeași localitate.

Maerean vrea ca, prin hotărârea ce o va pronunța instanța, firma să fie obligată să demoleze stâlpii din beton armat și grinzile cofrate de la etajul 8, precum și balcoanele construite în latura est la etajul 2 și să aducă respectiva construcție în concordanță cu proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizației de construcție.

Încă de anul trecut, SC TOWER BILD SRL a fost somată să procedeze la desființarea lucrărilor neautorizate (stâlpi de susținere din beton armat peste etajul 7, etc.), pentru imobilul de locuințe situat pe strada Dimitrie Onciul f. nr., fără respectarea prevederilor autorizației de construcție.

Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, dispunându-se sistarea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate, adică respectarea prevederilor autorizației de construire și obținerea avizului pentru executarea lucrărilor edilitare (apă, canal, energie electrică, gaz).

Conform legii, societatea comercială avea abligația de a intra în legalitate și anume de a se conforma potrivit proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor și de a realiza măsurile dispuse în acestea, până la termenul limită de 31 decembrie 2014.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments