full screen background image

Direcția de Sănătate Publică solicită rezolvarea problemei câinilor comunitari

abitei viva     Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava atrage atenția asupra rezolvării cât mai rapide a problemei câinilor comunitari, care trebuie să meargă până la eutanasierea celor care nu sunt adoptați.

Șeful instituției, Ludovic Abiţei, a declarat, pentru Radio VIVA FM, că discuțiile pe această temă “trenează prea mult”, având în vedere că există o lege care trebuie respectată.

El a menționat că numai luarea “unor măsuri hotărâte” va duce la scăderea numărului animalelor fără stăpân, care sunt un mare pericol de răspândire a bolilor.

Abiţei: “Atât timp cât gospodinele din Suceava aruncă pe fereastră resturi alimentare, vom avea şi câini în jurul blocurilor. Pentru că, după cum ştim, câinele fuge de la croitorie, nu de la măcelărie. Întâi şi întâi, populaţia să nu le mai dea de mâncare şi atunci n-or să mai fie adunaţi în jurul unor zone în care nu găsesc mâncare. Autorităţile să aplice legea, pentru că legea spune clar ce trebuie făcut. Nu trebuie să facem refendumuri locale, trebuie aplicat ce scrie în lege – caută câinii, strânge-i, cine vrea să-i ia acasă, să-i ia, dar să-i şi ţină acasă: Dacă nu, aplică legea. Peste tot în lume se întâmplă aşa.”

comments

comments