full screen background image

22 de posturi de medici rezidenţi au rămas neocupate în judeţ

ambulanta suceava cladire     Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a anunţat că, prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, au fost confirmaţi ca rezidenţi pe post un număr de 9 candidaţi.

Medicii confirmaţi ca rezidenţi şi-au început stagiul de pregătire pe 1 ianuarie 2015, urmare a încheierii de contracte individuale de muncă cu unităţile sanitare care au scos posturile la concurs.

5 dintre ei îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei (medicină internă, ortopedie – traumatologie, ORL, boli infecţioase şi farmacie clinică), 2 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc (pneumologie şi chirurgie generală) şi câte unul la Spitalul Municipal Fălticeni (pediatrie) şi Direcţia de Sănătate Publică (medicină de laborator).

Au rămas neocupate un număr de 22 de posturi, în specialităţile medicină de familie, solicitate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, precum şi pentru neonatologie, medicină de laborator, epidemiologie şi igienă, specialităţi deja deficitare la nivelul  judeţului.

Concursul s-a desfășurat, în noiembrie, la Iași, dar cele 31 de posturi la examenul de rezidențiat au stârnit interesul a doar 26 de absolvenți.

comments

comments