full screen background image

Adriean Videanu, reținut de DNA

videanu     Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru complicitate la abuz în serviciu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

El se află în sediul DNA de mai multe ore, fiind citat în dosarul disjuns din cel în care a fost trimisă în judecată Alina Bica, fost șef al DIICOT.

Sursele citate au menționat că Alina Bica, în calitate de șef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 de acțiuni deținute de Videanu la SC TITAN MAR SA.
Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT — Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD și punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale.

Potrivit surselor, exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-și pună la adăpost acțiunile sechestrate și să obțină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz și care reprezenta garanția recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

comments

comments