full screen background image

Psihologul Mihai Moisoiu la Viva Trafic: “Tensiunile zilnice pot fi transformate în niște oportunități de vindecare!”

MOISOIU PSIHOLOGCine n-a simtit măcar o dată în viața asta că e pe punctul de a exploda de nervi, de furie? Momentul acela critic în care rațiunea se întunecă, mintea se blochează, inima începe să bată mai puternic și, de regulă, luăm cele mai proaste decizii?
Furie, mânie, anxietate, durere, tristețe, toate compun existența noastră. Un amalgam de emoții negative care, dacă sunt trăite ți experimentate pe perioade lungi de timp duc la îmbolnăvirea sufletului și a inimii, deopotrivă.
Cum să ne antrenăm mintea pentru a ne controla emoțiile? Cum să învățăm să le gestionăm mai bine? Cum să ieșim învingători din situațiile stresante? La Viva Trafic, Luisa a încercat să obțină câteva răspunsuri de la psihologul fălticenean Mihai Moisoiu.
Iar cartea lui, Tehnici de eliberare emoțională, Vindecarea inimii a fost un alt pretext bun de discuție.
“De foarte multe ori în viață trecem prin momente dificile, traum[, divorțuri, momente grele la serviciu, în relația de cuplu și atunci trebuie să fim ajutați prin tehnici suplimentare, speciale, să ne gestionăm emoțiile care pot fi distructive, care ne pot schimba starea de spirit, de bună dispoziție și care ne pot îmbolnăvi.”
De foarte multe ori, ajutorul specializat face diferența.
“Fără un sprijin de specialitate este destul de dificil să le monitorizăm și să le gestionăm.
În acest volum sunt prezentate diferite abordări prin care putem înțelege și echilibra relațiile de cuplu, cu ceilalți, conflictele interioare, stările de mânie, momentele dificile, tensiunile și să le transformăm pe toate în niște oportunități de vindecare, de armonizare, de echilibrare a ființei umane.”
Cu alte cuvinte, un soi de antrenament mental, pe care trebuie să îl practicăm “în cuplu, în cadrul grupurilor terapeutice și care trebuie menținute ca și constanță într-o practică zilnică.”
Concluzionând, cartea “Tehnici de eliberare emoțională, Vindecarea inimii” e o lectură obligatorie pentru orice persoană care dorește să își îmbunătățească relațiile de orice natură dar și relația cu sinele.

comments

comments