full screen background image

Expoziţie permanentă la Cetatea de Scaun a Sucevei

emil ursu viva     Lucrările la Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi finalizate, printr-un proiect european, în luna aprilie a acestui an.

Prezent în emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio VIVA FM, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că, până la sfârşitul acestui an, va fi organizată, în premieră pentru acest monument medieval, dar şi pentru Suceava, o expoziţia permanentă care să ilustreze obiectivul militar Cetatea de Scaun.

Ursu: “Sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, să finalizăm expoziţia permanentă a Cetăţii de Scaun a Sucevei. Sunt sigur că expoziţia va fi de foarte mare interes pentru suceveni şi pentru publicul larg. Am mers pe ideea unei expoziţii care să ilustreze Cetatea de Scaun ca obiectivul militar, dar din această expoziţie nu vor lipsi puncte de interes, precum Petru I Muşat, Ştefan cel Mare, Sala Voievozilor, Sala Steagurilor Boiereşti, Camera de Tezaur sau  Capela. În aceeaşi măsură, fără a ştirbi sobrietatea monumentului medieval, vor exista puncte multimedia destinate interacţiunii cu publicul”.

În Cetatea de Scaun a Sucevei vor mai exista şi ghiduri virtuale cu informaţii despre fiecare încăpere a monumentului medieval, precum şi spaţii multimedia interactive.

comments

comments