full screen background image

4 persoane implicate într-un scandal la Vatra Dornei, reţinute de poliţişti

arestat     Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Drept dovadă, poliţiştii exemplifică cu încă un caz în care, după documentarea temeinică a cauzei, au dispus măsuri ferme, conform legii, participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

Pe 12 ianuarie, la ora 17:56, Poliția municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că a avut loc un scandal, în stradă, în zona Spitalului municipal Vatra Dornei.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că un bărbat, de 46 de ani, o femeie, de 40 de ani, și fiul lor, de 19 ani, toţi din municipiul Vatra Dornei, se deplasau, pe str. Mihai Eminescu din localitate.

Atunci, a apărut un autoturism, din care au coborât 5 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, toţi din municipiul Vatra Dornei, care i-au lovit  pe cei trei, după care au fugit.

În baza sesizării, s-au constituit mai multe echipe, pentru efectuarea de verificări, dar şi a unei percheziții domiciliare la locuința tânărului de 18 ani, care mai fusese implicat anterior, în primele zile ale lunii ianuarie, într-o altercaţie cu victimele.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința bărbatului de 18 ani, a fost identificată o macetă (sabie), un topor, o sabie confecționată artizanal, telefoane mobile şi alte bunuri electronice, precum şi mai multe elemente pirotehnice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Toate cele 5 persoane care au agresat victimele au fost identificate şi audiate de poliţişti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de “Tulburarea  ordinii și liniștii publice, Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Distrugere şi Lovirea sau  alte  violențe” .

Față de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, s-a dispus măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de alte trei persoane, s-a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate.

Inculpaţii au fost au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

comments

comments