full screen background image

Şofer din Alexandria, prins conducând cu peste 130 km/h în Dănila

radar     Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor şi consumul de alcool, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă în trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, a celor care consumă alcool şi ulterior se urcă la vola, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în zilele de 10-12 ianuarie (orele 10.00-18.00), Serviciul Rutier – IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a consumului de alcool, pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţ.

Cu această  ocazie  au fost constatate 11 infracţiuni şi au fost aplicate 497 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 135.000 de lei.

Au fost reţinute 41 de permise de conducere (din care 14 pentru viteză, 11 pentru depăşiri, 11 pentru alcool şi pentru 5 alte abateri).

Au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 55 de ani, din Republica Moldova, a condus auto, pe DN 2E, pe raza localității Sasca, cu viteza de 114 km/h în localitate.

Un bărbat, de 62 de ani, din comuna Grăniceşti, a condus auto, pe DN 2,  pe raza localității Dărmăneşti, cu viteza de 107 km/h în localitate.

Un bărbat, de 37 de ani, din Alexandria, a condus auto,  pe DN 2, pe raza localității Dănila, cu viteza de 131 km/h în localitate.

Un bărbat, de 59 de ani, din comuna Zvoriştea, a condus auto, pe DN 29A, pe raza localităţii Zvoriştea, având o concentraţie alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 22 de ani, din comuna Bogdănești, a condus auto, pe DC Bogdănești, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

comments

comments