full screen background image

Doi bărbați înşelați de un individ care le-a promis locuri de muncă în Norvegia

portofel cu bani     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, luni, de doi bărbaţi, unul de 24 de ani, din municipiul Suceava, şi celălalt de 31 de ani, din oraşul Gura Humorului, despre faptul că, la data de 30 decembrie 2014, au expediat, printr-un serviciu bancar, unei persoane necunoscute, suma de 400 de lei, urmând ca aceasta să le intermedieze un loc de muncă în Norvegia, însă, ulterior, nu le-a mai răspuns la apeluri.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 28 decembrie 2014, fiind în căutarea unui loc de muncă, cei doi au identificat, pe un site, un anunţ prin care se ofereau locuri de muncă în domeniul forestier în Norvegia.

Persoana care le-a răspuns la telefon le-a comunicat faptul că, pentru întocmirea dosarelor, este necesar să-şi traducă în limba norvegiană actele personale şi să le legalizeze.

Întrucât plecarea era stabilită pentru data de 10 ioanuarie 2015, s-a oferit să se ocupe el de aceste formalităţi, contra sumei de 200 lei de persoană.

Astfel, după ce victimele au trimis suma de 400 de lei, persoana necunoscută nu le-a mai răspuns la telefon.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Deşi zilele trecute poliţiştii avertizau cetăţenii cu privire la utilizarea mijloacelor electronice pentru plăţi, se constată că, în continuare, unii suceveni nu manifestă destulă responsbilitate atunci când virează sume de bani în conturi indicate de persoane necunoscute.

În aceste condiţii, poliţiştii recomandă să nu efectuaţi plăţi către persoane pe care nu le cunoaşteţi, să nu achitaţi comisioane solicitate de diverse persoane şi să apelaţi doar la agenţii autorizate pentru plasarea forţei de muncă după o atentă informare şi verificare.

comments

comments