full screen background image

Congresul PSD nu va mai avea loc în martie

psd      Prima ședință PSD din acest an s-a încheiat. Victor Ponta şi Liviu Dragnea încearcă să se asigure că beneficiază de susţinerea filialelor din teritoriu, însă au apărut și primele voci care vorbesc de o posibilă sciziune. “PSD este în aceeași situație ca în 1997, după ce Ion Iliescu a pierdut alegerile prezidențiale, și există risul unei sciziuni a partidului”, spune europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent Național, că în luna martie nu va mai fi convocat Congresul, aşa cum s-a anunţat iniţial, ci doar Consiliul Naţional, care va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 şi unde se vor face alegeri pentru conducerea acestui for.

Ponta a precizat că BPN a decis în ceea ce priveşte calendarul evenimentelor politice ale partidului în perioada următoare. El a spus că în 30 şi 31 ianuarie va fi convocat CExN al PSD, împreună cu grupurile parlamentare, pentru a stabili liniile prioritare, agenda politică a anului 2015 şi acţiunile parlamentare și că la începutul lui martie va fi convocată Liga aleşilor locali PSD.

Preşedintele PSD a adăugat că în 20 şi 21 martie va fi convocat Consiliu Naţional, care va dezbate agenda politică a PSD până 2019, va dezbate modificările la Statut şi va alege şi preşedintele acestui for.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, Congresul nu va mai fi convocat în luna martie, aşa cum s-a anunţat iniţial, Ponta a precizat că, potrivit statutului, Consiliul Naţional este forul care va convoca Congresul.

De asemenea, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că analiza referitoare la eşecul PSD din alegerile prezidenţiale va fi făcută în toate reuniunile forurilor partidului care urmează a fi convocate.

comments

comments




Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza