full screen background image

Un bătrân din Părhăuţi a anunţat furtul unor bani la mai bine de o lună de la comiterea acestuia

portofel cu bani     Secţia de poliţie rurală nr. 5 Dărmănești a fost sesizată, marţi, la ora 13.00, de către un bărbat, de 74 de ani, din comuna Todirești, sat Părhăuți, care locuiește fără forme legale pe raza satului Dărmănești, despre faptul că, în perioada 20 – 30 noiembrie 2014, o persoană, a cărei identitate nu o cunoaște, a pătruns în locuința sa de pe raza satului Dărmănești, de unde i-a sustras 800 de lei.

Din declarația persoanei vătămate a rezultat faptul că, în perioada respectivă, în timp ce se afla la domiciliu, trei persoane s-au prezentat  la locuința sa pentru a cumpăra o oaie.

În acest timp, a observat că una dintre aceste persoane a intrat în locuință, însă nu a dat importanță acestui aspect.

Întrucât nu s-au înțeles la preț, acele persoane au plecat.

Tot în cursul aceleiași zile, persoana vătămată a observat că îi lipsește suma de 800 de lei.

Persoana vătămată a declarat că nu a reclamat furtul imediat după comiterea lui, întrucât a fost ocupat cu îngrijirea oilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de agenţi din cadrul Postului de Poliție Dărmănești, în vederea identificării autorului.

Poliţiştii reamintesc faptul că un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti.

Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie, sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

De aceea, li se recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte, care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri mari şi calitate mică.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii  recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

comments

comments