full screen background image

O asociere de firme din Botoşani va moderniza centrul Sucevei

Palatul adminstrativ     Miercuri se semnează, la Primăria Municipiului Suceava, contractul pentru continuarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale a orașului.

Patru oferte au fost depuse la licitația pentru modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ din Suceava.

Câştigătoare a fost desemnată asocierea de firme Victor Construct – AVB Total Proiect Botoșani.

Lungu: “Au fost depuse patru oferte. Două au fost admise – General Construct Suceava şi asocierea Victor Construct – AVB Total Proiect Botoșani, iar două au fost respinse – Soitek Italia şi asocierea Symmetrica – Electroaxa Suceava. Câştigătoare a fost desemnată, pe baza preţului cel mai mic, asocierea Victor Construct – AVB Total Proiect Botoșani, cu 2.497.642 de lei, plus TVA. General Construct a avut o ofertă de 2.598.642 de lei, plus TVA. Sigur, avem această perioadă de iarnă în care, probabil, nu se va putea lucra, se vor face, poate, doar lucrări pregătitoare. Din primăvară, cum ne va permite timpul, trebuie să trecem cât mai repede la treabă, să reabilităm zona centrală a municipiului.”

Perioada de derulare a lucrărilor este, conform contractului, de 12 luni, dar Lungu speră ca aceste modernizări să fie finalizate până la sfârşitul acestei veri.

Proiectul vizează modernizarea infrastructurii stradale urbane, reabilitarea pietonalului şi modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile „Ştefan cel Mare”, „Vasile Bumbac”, „Libertăţii” şi pe Aleea Nucului.

În faţa Palatului Administrativ, precum şi pe cele două laterale ale imobilului care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura, vor fi montate dale de granit similare celor de pe esplanada Casei Culturii, în perimetrul din urmă circulaţia urmând a fi doar pietonală.

Intervenţiile auxiliare vor consta în repararea trotuarelor şi intersecţiilor din zonă, înlocuirea ramelor şi capacelor de la canalizare, amenajarea şi semnalizarea marcajelor rutiere.

comments

comments