full screen background image

De Revelion, focuri de artificii doar cu aprobarea autorităţilor locale

foc de artificii     Focurile de artificii sunt interzise între orele 24:00 şi 6:00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, dar doar în baza aprobării emise de autorităţilor locale.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava aduce la cunoştinţa amatorilor că persoanele fizice şi persoanele juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Respectivele articole nu pot fi folosite la o distanţă mai mică de 50 metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 metri faţă de clădirile cu peste 4 niveluri.

Este interzisă și utilizarea artificiilor la mai aproape de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, precum şi la o distanţă sub cea prevăzută pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori altele, care prezintă pericol de incendiu sau explozie.

comments

comments