full screen background image

Cardul de sănătate a ajuns la sucevenii asiguraţi

carduri de sanatate     Procesul de distribuire, prin Poştă, a celor 387.200 de carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate către persoanele asigurate din judeţul Suceava s-a încheiat, informează Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, 19.990 de carduri naţionale au fost returnate Casei, deoarece nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

Dintre acestea din urmă, 1.860 de au fost returnate pe motiv că destinatarul este decedat, în incapacitate de exerciţiu sau în arest.
Astfel, cardurile naţionale de asigurări de sănătate s-au distribuit în proporţie de 95%.

„Vom informa asiguraţii care nu au intrat in posesia cardului naţional data la care va demara activitatea de distribuire a acestui document”, se arată în materialul citat.

Potrivit comunicatului de presă al CAS Suceava, după ce întregul proces de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare, interval în care cele două sisteme vor merge în paralel şi, de asemenea, vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme.
Ulterior testării, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul acestuia.

Cardul naţional va putea fi activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la medicul de familie, medicul specialist din ambulatoriu sau în spital.

În comunicat se mai precizează că, la aceasta dată, cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale aflaţi  sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava au comandat cititoarele de carduri, iar o parte dintre aceştia le-au şi primit.

Pentru persoanele care vor împlini ulterior vârsta de 18 ani, dar şi în cazul celor care vor dobândi pe parcurs calitatea de asigurat, se va continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului.

comments

comments