full screen background image

Jandarmii, pe urmele comercianţilor ilegali de pomi de iarnă şi materiale pirotehnice

brazi de craciun     În această perioadă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava a intensificat acţiunile desfăşurate în comun cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi personalul ocoalelor silvice, în vederea prevenirii şi combaterii comercializării ilegale a pomilor de iarnă.

Totodată, se va acţiona şi pe linia combaterii vânzării de materiale pirotehnice, de către persoane fizice şi persoane juridice neautorizate.

La fel, jandarmii acţionează “permanent şi cu maximă responsabilitate”, pe latura de supravegherii modului de respectarea normelor sanitare-veterinare şi de siguranţă a alimentelor în târguri, pieţe şi oboare.

Nu în cele din urmă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va acorda „o atenţie deosebită” fenomenelor meteorologice extreme care pot apărea în perioada Sărbătorilor de iarnă, precum ninsori abundente, viscol, înzăpezirea localităţilor, blocarea căilor de comunicaţii, temperaturi foarte scăzute, participând la identificarea şi protejarea persoanelor surprinse şi izolate în trafic, precum şi a celor fără adăpost.

Pe de altă parte, în vederea contracarării eficiente a fenomenului infracţional şi a celui contravenţional, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava va executa, în zona de  responsabilitate, în cooperare cu Poliţia, în zonele cu risc criminogen, acţiuni pentru asigurarea ordinii publice pe timpul manifestărilor cultural-artistice cu public numeros.

comments

comments