full screen background image

Sudul litoralului va fi reabilitat cu 11 milioane de euro

litoralulromanesc     După 44 de ani de uitare, falezele din sudul litoralului vor căpăta o înfăţişare nouă. 11 milioane de euro vor fi investiţi în lucrările care ar trebui să readucă la viaţă o zonă a litoralului românesc care pe vremuri atrăgea milioane de turişti din ţară şi din întreaga lume. Primul proiect de reabilitare, cel al falezei din Neptun, va fi semnat astăzi.

În cel mult patru ani, Mangalia se va uni cu cele şase staţiuni din sudul litoralului printr-o faleză pietonală de 9 kilometri lungime. Primii paşi au fost făcuţi deja prin aprobarea a două proiecte privind modernizarea falezelor din zonele Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun. Tronsoanele de 3,5 kilometri vor fi iluminate, pe jos va fi pus granit, vor fi montate băncuţe şi foişoare, şi vor fi reamenajate spaţiile verzi.

În Neptun, va fi construită o fântână arteziană care va despărţi lacul de mare. Cele două faleze nu au mai fost modernizate în totalitate din 1970, atunci când şi staţiunile au devenit funcţionale. Lucrările vor începe în cursul anului viitor iar finanţarea este asigurată din fonduri europene.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza