full screen background image

Primăria Suceava scoate la licitație salubritatea menajeră

rosal     Primăria suceveană va demara pregătirile pentru licitația de salubritate menajeră în ianuarie, deși contractul cu “Rosal” expiră pe 15 aprilie 2015.

Consilierii locali vor trebui să aprobe caietul de sarcini mai repede, tocmai pentru a demara operativ procedurile de licitație.

Primarul Ion Lungu a declarat că, printre obligațiile din caietul de sarcini, figurează realizarea a 80 de platforme subterane, pe lângă modernizarea celor 250 supraterane, din zonele mai puțin aglomerate.

El a adăugat că toate cele 5.500 de case din municipiul reședințăde judeţ vor fi dotate cu eurocontainere de 120 sau 240 litri, cu valabilitate de 6 ani.

Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubritatea menajeră se va face pe o perioadă de 7 ani, cu posibilitatea prelungirii pe cu 3,5 ani.

Serviciul de salubritate menajeră cuprinde activităţile de colectare şi transportare a deşeurilor produse de populaţie, agenţii economici şi instituţiile publice la punctul final de tratare; colectarea selectivă, cât şi de şi transportare a deşeurilor reciclabile la staţia de reciclare sau la agentul economic autorizat pentru colectarea deşeurilor refolosibile din hârtie, carton de ambalaj, fracţii de sticlă şi deşeuri organice; colectarea deşeurilor menajare periculoase.

De asemenea, acest serviciu este reponsabil şi pentru colectarea deşeurilor voluminoase şi nepericuloase, bunuri de uz casnic, de folosinţă îndelungată şi a deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări, cu excepţia materialelor electronice şi electrocasnice.

comments

comments