full screen background image

Amenzi vechi de 20 ani, neîncasate la Primăria Suceava

Primaria Suceava     Primăria municipiului Suceava are de încasat amenzi  istorice de peste 11 milioane de lei, unele vechi de 20 de ani.

Edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, crede că o soluţie ar fi transformarea obligaţiilor neachitate în muncă în folosul comunităţii.

Lungu: “Din păcate, acea iniţiativă, de transformare a amenzilor în muncă în interesul comunităţii, este rămasă undeva între cele două Camere. Acesta este lucrul cele mai important. Altfel, dăm amenzi pe care nu le încasăm, le purtăm după noi de la un an la altul şi dăm o imagine neclară în bugetul Primăriei”.

Lungu nu crede că în privinţa sancţiunilor  contravenţionale s-ar putea pune problema unei amnistieri fiscale, soluţia fiind cea echivalării amnzilor cu prestaţie în folos public.

Lungu: “Nu se pune problema anulării acestora. Multe sunt pe numele persoanelor fizice, circa jumătate dintre acestea fiind amenzi de circulaţie. Eu cred că, în condiţiile în care pot fi transformate în muncă folosul comunităţii, ar fi tentant, atât pentru cei care au de plătit, cât şi pentru Primărie.”

comments

comments