full screen background image

COD GALBEN de ninsori

ninsoare    Situaţia meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 km/oră şi temperaturi scăzute care pot cauza polei marţi după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei, a anunţat conducerea ANM.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, în comandamentul de iarnă de la Guvern, că după expirarea codului galben mai pot fi emise atenţionări, dar numai punctual, pentru anumite zone şi perioade scurte, nu la nivel naţional.

Zece judeţe din sudul şi sud-vestul ţării se află, de duminică seară, sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei, iar de luni după-amiază până marţi seară, avertizarea se va extinde pentru Bucureşti şi alte 17 judeţe, unde va ninge şi se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de duminică, ora 22.00, până luni, la ora 14.00, sunt sub avertizare cod galben judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

cod0112

comments

comments