full screen background image

Spitalul Judeţean a primit o ofertă de colaborare din partea unei companii daneze

Spitalul Judetean 22     Compania daneză “Meabco” a prezentat medicilor și asistenților de la Spitalul Județean Suceava o ofertă de colaborare în domeniul oncologic.

Managerul spitalului, Vasile Râmbu, a precizat că un viitor parteneriat se poate dezvolta în condițiile edificării unui centru de radioterapie – chimioterapie în curtea veche a instituției, proiect aflat pe agenda Consiliului Județean.

Directorul medical al instituţiei, Tiberius Brădăţan, a accentuat că boala canceroasă se află într-un trend ascendent, în evidențele secției Oncologie a Spitalului Județean aflându-se peste 8.000 de pacienți, majoritatea cu cancer colorectal, bronho-pulmonar și de prostată.

Reprezentantul firmei Meabco, Stig Lofberg, a spus că, de ani întregi, este implicat în cercetarea medicamentelor privind tratamentul modern al bolnavilor de cancer.

El a precizat că se dezvoltă cercetări asupra unor noi forme de administrare a medicamentelor și de dezvoltare a unui sistem de tratament la domiciliu.

“Noile medicamente au rezultate superioare și permit pacienților chiar să-și desfășoare activitatea. Am dezvoltat terapii importante pentru tratamentul sindromului de iradiere, vrem să fim parteneri în cercetări clinice”, a precizat Lofberg.

comments

comments