full screen background image

Vlad Filat, la VIVA FM: “În aceste alegeri, urmează să ne decidem viitorul ţării”

vlad filat    Duminică, 30 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Prezent, marţi, la Iaşi, la dezbaterea publică “Votez în România pentru Moldova”, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a vorbit, pentru ştirile Radio VIVA FM, despre impotanţa alegerilor de duminică.

Filat: “Este o miză foarte mare, pentru că, în aceste alegeri, urmează să ne decidem viitorul ţării. Pe de o parte, avem realizări, pe de altă parte, avem foarte mari provocări, căroara trebuie să le facem faţă. Nu avem altă soluţie decât prin unitate şi printr-o mobilizare exemplară, în mod special a celor care înţeleg că Republica Moldova nu are alternativă în procesul său de integrare europeană. Avem, în această perioadă de timp, presiuni fără de precedent din partea Federaţiei Ruse, embargouri, presiuni asupra oamenilor care muncesc în Federaţia Rusă. O presiune enormă, prin intermediul presei controlate de către Federaţia Rusă, care are un impact puternic asupra opiniei publice din Republica Moldova. Partide, susţinute în modul cel mai direct, unele create recent, cu sume enorme. Toate aceste elemente la care m-am referit nu pot fi trecute cu vederea, iar, ca să le facem faţă, putem doar în condiţiile în care vom participa într-un număr mare la alegeri, iar întreaga capacitate intelectuală va fi unită.”

Vlad Filat este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1994). Președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, membru PPE, Filat este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, prim ministru, în perioada 2009 – 2013, al Republicii Moldova. Vlad Filat este cel care a început reforma Republicii Moldova. Tot el a început și a dus, până aproape de finalizare, Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Pentru alegerile din 30 noiembrie, cetăţenii moldoveni au pregătite două secții de votare în Iaşi (Iași 1 – la Consulatul General al Republicii Moldova, str. Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, şi Iași 2 – la Școala Gheorghe Asachi, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 64, vis-a-vis de Prefectură şi Consiliul Judeţean) şi una în Suceava (Suceava – Universitatea “Ștefan cel Mare”, Str. Universității 13).

comments

comments