full screen background image

Prădaţi de bani de persoane care au pretins că vor să verifice instalaţiile din casă, în Suceava şi Dorna

portofel cu bani     Poliția municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată, joi, la ora 10.02, prin 112, de un localnic, de 81 de ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de 1.200 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața zilei de 20 noiembrie, în jurul orei 09.30, la locuința părții vătămate s-au prezentat trei persoane, care i-au spus că doresc să verifice gazul și apa.

Cei trei au fost invitați  în apartament, unde, profitând de neatenția celor doi soți, au sustras suma de 1.200 de lei.

Imediat, cele trei persoane au părăsit locuința, fără a da alte explicații.

După aproximativ 30 de minute, victima a constatat faptul că, dintr-o cutie în care se aflau și cupoanele de pensie, prezentate anterior unuia din cele trei persoane necunoscute, i-a fost sustrasă sumă de bani.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

În cursul după amiezii de joi, la ora 17.18, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, prin 112, de o femeie, de 89 de ani, localnică, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă  suma de 13.000 lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.45, la domiciliul victimei s-au prezentat două persoane necunoscute, care i-au solicitat să verifice instalaţia de apă din apartament, iar în timp ce partea vătămată se afla în baie, i-au sustras din locuinţă suma de 13.000 de lei.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Un nou caz a fost înregistrat la ora 17.13, când Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, prin 112, de o localnică, de 82 de ani, despre faptul că două persoane necunoscute, care i-au precizat că sunt de la o societate ce se ocupă cu verificarea centralelor termice, după ce au efectuat presupusa activitate, i-au perceput o taxă de 120 de lei.

Ulterior, a constatat că a fost victima unei înşelăciuni.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.00, la domiciliul  reclamantei au venit două persoane necunoscute, care i-au verificat centrala termică.

Unul dintre cei doi i-a comunicat că trebuie să achite o taxă, în sumă de 120 de lei.

După ce soţul ei le-a solicitat eliberarea unei chitanţe pentru suma plătită, cei doi au plecat în grabă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

comments

comments