full screen background image

Meleşcanu îşi cere scuze faţă de românii care nu au putut vota

melescanu    Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, îşi exprimă regretul şi îşi cere scuze faţă de românii care, “din anumite constrângeri care nu au depins decât într-o anumită măsură de MAE”, nu au putut să voteze.

Meleșcanu: “„La alegerile pentru preşedintele României desfăşurate în străinătate au votat, în turul al doilea de scrutin din 16 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor anunţate de Biroul Electoral Central un număr de 378.811 de cetăţeni români, un record absolut de participare raportat la toate scrutinele care au avut loc în diaspora după 1990.

Fluidizarea mult mai mare a procesului de votare în cel de al doilea tur de scrutin a făcut posibil ca, spre diferenţă de primul tur, la cel de duminică să îşi exprime opţiunea prin vot de aproape trei ori mai mulţi români aflaţi în străinătate.

Este de remarcat şi apreciat pozitiv faptul că, pe fondul unui aflux important de votanţi şi a unei activităţi intense şi susţinute în secţiile de votare din străinătate, nu au fost înregistrate incidente semnificative în privinţa corectitudinii procesului de votare.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar