full screen background image

Salarii mai mari pentru profesori şi cadre medicale

bani romanesti noi     Potrivit unui acord semnat de opt miniştri şi de premierul Victor Ponta, în următorii trei ani salariile profesorilor vor creşte cu până la 30%. Majorarea este mai mare în cazul personalul nedidactic.

Venitul acestora va creşte cu 35 de procente în următorii doi ani. Conform Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu net în învățământ este de 1.463 de lei.

Documentul mai prevede şi pensionarea profesorilor cu trei ani înainte de împlinirea vârstei, fără să piardă din bani.

Sindicaliştii se aşteaptă şi ca în următorii trei ani să fie deblocate peste două mii de locuri de muncă.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat, astăzi, că măririle de pensii şi salarii au fost luate ca angajamente de către Guvernul Ponta, bugetul permiţând acest lucru.

Ministrul a explicat că atât salariile profesorilor, cât şi cele ale cadrelor medicale, vor creşte anul viitor.

Salariile profesorilor vor creşte de două ori pe an, astfel încât în 2015 să crească cu 10 la sută, iar în 2016 cu încă 10 la sută.

Rovana Plumb a arătat că şi salariile cadrelor medicale vor fi majorate, iar fiecare dintre cei care lucrează în sistemul public sanitar, asistenţă socială şi medico-socială vor primi câte 100 lei în plus.

Referitor la majorările pensiilor, ministrul a arătat că, datorită măsurilor active pe piaţa muncii, România are un excedent la fondul de pensii de aproximativ 300 de milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar