full screen background image

Adriana Iordache: “Nu ştiu cum se va rezolva problema poluării din Slobozia”

adriana iordache viva     Sătenii din Slobozia continuă să se plângă Gărzii de Mediu Suceava de poluarea rezultată din arderea cauciucurilor de către o societate care îşi are sediul în localitate.

Invitată în emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio VIVA FM, Şefa Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu, Adriana Iordache, a spus că ultima reclamaţie de acest gen a fost primită chiar ieri seară.

Iordache: “Nu ştiu cum se va rezolva problema din Slobozia. Chiar ieri seară am primit un telefon de la un localnic, care a spus că sunt sufocaţi de fumul de la fabrica de recondiţionare a cauciucurilor. Mi-a spus că ei nu mai pot trăi acolo, în zonă. În plus, se pare că în acceaşi zonă va funcţiona şi o staţie de asfalt, tot în vatra satului.”

Iordache a spus că, din cele reclamate de locuitorii din zonă, în centrala termică a respectivei firme, se ard peleţi doat ziua, noaptea cetrala fiind alimentată cu alte materiale.

Iordache: “Vreau să vă spun că, în timpul zilei, în centrala termică a societăţii se folosesc peleţi. Toată problema apare în timpul nopţii, când se pare că folosesc şi altceva în centrală”.

Recent, managerul firmei de recondiţionare cauciucuri din satul Slobozia a acuzat frecvenţa controalelor din partea instituţiilor statului, apreciind acest lucru drept “hărţuire”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar