full screen background image

În 2015, reducerea TVA la 9% la legume-fructe și, apoi, la carne

legume fructe     Anul viitor va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

‘Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurență neloială la legume și fructe venite din străinătate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (…) Sunt foarte convins că în 2015 avem spațiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe și carne. Eu precizez de fiecare dată și produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic’, a subliniat premierul.

Acesta a menționat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificație, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este și o concurență neloială din partea produselor din import, dar și în domeniul cărnii.

Referitor la taxa pe construcțiile speciale, premierul Victor Ponta a amintit că aceasta va fi redusă de la 1,5% la 1% și există discuții cu privire la acele construcții speciale din agricultură care vor fi exceptate de la plata taxei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar