full screen background image

Fonduri pentru încă 5.000 de credite, în programul “Prima Casă”

prima-casa     Suplimentarea plafonului alocat programului “Prima Casă” asigură fonduri pentru 5.000 de potenţiali beneficiari până la sfârşitul anului, potrivit Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţie care de la lansarea programului a acordat 126.200 de garanţii.

“În această perioadă, Programul «Prima Casă» a cunoscut o creştere peste aşteptări a numărului de solicitări, mai multe bănci partenere raportând epuizarea plafonului alocat, chiar şi în urma suplimentării acordate în luna septembrie a acestui an, cu 500 milioane lei”, se arată într-un comunicat al FNGCIMM.

Guvernul a aprobat marţi suplimentarea cu 400,5 milioane de lei a plafonului disponibil pentru emiterea de garanţii în cadrul programului, până la 31 decembrie.

FNGCIMM a acordat aproximativ 126.200 de garanţii, contracte încheiate în perioada 2009-2014, valoarea finanţărilor susţinute fiind de circa 4,8 miliarde euro. În acest an, numărul de garanţii acordate în cadrul programului a fost de aproximativ 20.500, cu un număr de finanţări accesate în valoare de circa 736 milioane euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar