full screen background image

Credite pentru bunăstarea păsărilor

gaini     Crescătorii de păsări, beneficiari ai Măsurii 2.1.5 „Plăţi privind bunăstarea animalelor. Pachetul B – păsări”, pot beneficia de credite pentru finanţarea activităţilor curente.

În acest sens, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură va elibera adeverinţele necesare a fi prezentate unităţilor bancare cu care APIA are încheiate convenţii, informează directorul executiv, Iacob Caciur.

“Potrivit convenţiilor, la solicitarea fermierului, APIA va elibera o adeverinţă prin care se confirmă faptul că solicitantul  a depus cerere de plată pentru Măsura amintită, în perioada 16 octombrie-15 noiembrie 2013, aferentă celui de al doilea an de angajament, precum şi suma în euro, reprezentând valoarea cererii de plată, minus valoarea adeverinţelor emise anterior, în contul anului al doilea de angajament”,  precizează şeful instituţiei sucevene.

Creditele acordate de bănci fermierilor sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar