full screen background image

SUA îşi vor consolida parteneriatul militar cu forţele române

deveselu2     Statele Unite îşi vor consolida parteneriatul militar cu forţele române şi vor organiza exerciţii de amploare în ianuarie, a declarat general maiorul Walter Piatt, comandant adjunct al US Army Europe, pentru agenţia rusă de presă RIA Novosti.

“Ne vom spori exerciţiile din România în curând”, a declarat Piatt joi. “Avem exerciţii de amploare programate cu forţele române, în România, şi vom avea şi cu alţi aliaţi”, a adăugat el, precizând că aceste exerciţii sunt programate pentru ianuarie.

“Ne vom antrena din nou până în primăvară”, a precizat Piatt. El a notat că Statele Unite se antrenează cu armata română de mult timp. “Cred că sunt foarte puternici şi foarte capabili. Vom continua să ne antrenăm cu ei şi să fim parteneri cu forţele române”, a afirmat generalul american.

Armata americană a preluat la 10 octombrie comanda bazei balistice de la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Forţele Navale ale SUA au înfiinţat, astfel, la Deveselu, o nouă Unitate de Sprijin (NSF), a cărei comandă a fost preluată de căpitanul Bill Garren şi care urmează să devină complet operaţională până la sfârşitul anului 2015.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza