full screen background image

Prefectura Vaslui câştigă recursul într-un proces pe tema gazelor de şist

gaze de sist     Prefectura Vaslui a câştigat, la Curtea de Apel Iaşi, procesul cu unul din cele trei consilii locale din judeţ care au avut câştig de cauză la instanţa de fond pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist, magistraţii ieşeni admiţând astfel recursul instituţiei vasluiene.

Curtea de Apel Iaşi a admis recursul Prefecturii Vaslui în procesul cu Consiliul Local (CL) Pogana pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist pe întregul teritoriu al comunei, după ce, la judecata pe fond, Tribunalul Vaslui a considerat legală hotărârea luată de consilierii din Băcani, transmite corespondentul EDIAFAX.

Astfel, magistraţii ieşeni au casat hotărârea instanţei de fond şi au admis cererea Prefecturii Vaslui, de anulare a hotărârii CL Pogana privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în comună.

“În fond, admite cererea de anulare a prevederilor articolului 1 din Hotărârea nr. 10 din 28 februarie 2013, în partea care interzice explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de şist, prin metode neconvenţionale, în măsura în care această interdicţie s-ar aplica terenurilor ce nu fac parte din patrimoniul comunei Pogana, judeţul Vaslui”, se arată în motivarea, pe scurt, publicată, luni, de Curtea de Apel Iaşi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar