full screen background image

Comisia juridică a Senatului are termen 15 zile pentru raport în cazurile Andronescu și Mihăilescu

Senat     Continuă ancheta în dosarul Microsoft. Comisia Juridică are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta un raport cu privire la cererile DNA de efectuare a urmării penale în cazul celor doi foşti miniştri, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent în cadrul căreia s-a analizat solicitarea DNA.

Pe de altă parte, conducerea Camerei Deputaţilor a dat termen de 10 zile Comisiei Juridice pentru un raport similar privind cererea DNA in cazul deputatului Valerian Vreme.

„Am analizat solicitarea pe care am primit-o pentru începerea urmăririi penale vizând cei doi senatori, cei doi membri ai Senatului, sigur am încercat cu maxima rapiditate să operaţionalizăm această problemă, am hotărât, conform Regulametului, să înaintăm Referatul  şi copiile materialului probator către Comisia juridică, căreia i-am dat un termn de 15 zile pentru întocmirea raportului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis Camerei Deputaților și Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor ministri Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Valerian Vreme. Între timp, conducerea Camerei Deputaţilor a dat termen de 10 zile Comisiei Juridice pentru un raport similar privind cererea DNA în cazul deputatului Valerian Vreme.

Pentru Ecaterina Andronescu se cere începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, pentru senatorul Serban Mihailescu, se cere începerea procedurii de urmărire penală pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme sub aspectul săvârşirii infractiunii abuz în serviciu în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar