full screen background image

Ministerul Sănătății a aprobat toate dosarele de tratament în străinătate

Siemens Media Summit 2008: “Answers for Sustainability”     Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că a aprobat toate dosarele de tratament în străinătate și că în prezent nu există dosar în așteptare.

“În prezent, nu există dosare în așteptare. Când am venit la minister doar o mică parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atenție deosebită acestor pacienți care nu pot fi tratați în România”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pacienții cu afecțiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sănătății, costul operațiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale.

“Procedura se adresează doar tratamentelor care nu pot fi efectuate în țară și nu pot fi decontate în baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse în pachetul de servicii de bază”, se precizează în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a alocat până în prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de comisia din Ministerul Sănătății.

“La rectificare am aprobat fondurile necesare — circa 6 milioane de lei — și vom aloca în continuare sumele necesare în funcție de dosarele pe care le vom primi și pentru ultimul trimestru al anului, astfel încât să nu mai existe sincope în derularea acestei activități”, a spus Bănicioiu.

Costurile necesare pentru aceste operații sunt extrem de ridicate și nu sunt incluse în pachetul de bază al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

De exemplu, costul pentru efectuarea unui transplant pulmonar este de 120.000 de euro, costul pentru o terapie radioizotopică se ridică la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneală, care nu se poate face în România, cu intervenție chirurgicală pentru cancer de colon, se ridică la 27.000, aceste costuri fiind finanțate integral din bugetul Ministerului Sănătății.

comments

comments




Leave a Reply

avatar