full screen background image

Deschiderea punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus, aprobată de Guvern

punct de trecere a frontierei     Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre privind deschiderea Punctului internaţional de trecere a frontierei şi a Biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus – Krasnoilsk (Ucraina).

De câteva săptămâni acolo se derulează lucrările de amenajare, în vederea deschiderii oficiale programată pentru săptămâna viitoare.

Prefectul judeţului, Florin Sinescu, a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale, ai Poliţiei de Frontieră, ai Vămii şi ai Primăriei, pentru a stabili exact ce investiţii are de făcut fiecare.

El a precizat că, în această săptămână, sunt realizate marcajele orizontale şi verticale, este amenajat un sens giratoriu, sunt instalate toalete ecologice şi amenajată o parcare pentru autovehiculele care vor fi indisponibilizate.

În punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus ar urma să lucreze 24 de agenţi vamali, pe lângă poliţiştii de frontieră.

Obiectivul a fost închis în urmă cu 4 ani pentru realizarea investiţiilor necesare aducerii lui la standarde europene, astfel încât să faciliteze accesul sucevenilor către regiunea Cernăuţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar