full screen background image

Spitalul Judeţean Suceava, printre cele mai moderne şi bine dotate din ţară

Spitalul Judetean 22     Primăria municipiului Suceava sprijină financiar extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din reşedinţa de judeţ.

Anunţul este făcut de Ion Lungu, şeful administraţiei locale, care a declarat că, la începutul anului viitor, va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliul Local, privind alocare de la buget a sumei de 2,5 milioane de lei, echivalentul a 500.000 de euro.

Întrucât Spitalul Judeţean nu se află în subordinea autorităţilor locale, între unitatea spitalicească suceveană şi municipiul Suceava va fi perfectat un contract de asociere.

Lungu a apreciat că, la categoria sa de încadrare, Spitalul Judeţean de la Suceava este printre cele mai moderne şi mai bine dotate din ţară, lucru datorat şi sprijinului financiar al autorităţilor locale din reşedinţa de judeţ.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean, Călin Nechifor, făcea cunoscut că dezvoltarea sistemului UPU va avea loc la parterul SJU, incluzând construirea de încăperi noi pentru intervenţiile medicale primare de urgenţă, fluxul şi spaţiile pentru copii urmând a fi separate de cele pentru adulţi. Alte spaţii vor fi destinate activităţii administrative, precum şi personalului medical care deserveşte UPU. Amenajat va fi inclusiv un „tunel” pentru ambulanţele care vor aduce pacienţii la intrarea Unităţii de Primire a Urgenţelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar