full screen background image

Căminele liceelor, neocupate din cauza scăderii internilor proveniţi din mediul rural

camin liceu alim     Scăderea continuă a numărului de elevi, în special al celor din mediul rural care mergeau să înveţe la oraş, lasă neocupate locurile de cazare ale unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a recunoscut că, pentru a nu le lăsa de izbelişte, dar şi în scopul realizării de venituri proprii, unele dintre colegiile sucevene au procedat la închirierea spaţiilor excedentare.

Acest fenomen a fost exemplificat cu un internat al Colegiului tehnic alimentar, care, o bună bucată de vreme a fost folosit ca bloc de locuinţe sociale destinate chiriaşilor Primăriei, cu posibilităţi financiare reduse.

Lungu: „Există o serie de unităţi şcolare, printre care se încadrează şi Liceul alimentar, care au un număr mare de spaţii de cazare nefolosite corespunzător. Acestea sunt închiriate la diverse firme, la diverşi prestatori de servicii”.

După ce asistaţii social au fost evacuaţi, acum imobilul ar putea fi preluat de Universitatea „Ştefan cel Mare”, care ar urma să-l reabiliteze, pentru a-i da funcţiunea pentru care a fost construit, cea de cămin, dar de această dată unul destinat studenţilor. Procedura nu este simplă, drumul până la materializarea intenţiei fiind presărat, ca de obicei,  cu nenumărate piedici birocratice.

Lungu: „În principiu, sunt de acord ca acest cămin să-l dăm la Universitate, numai că lucrurile nu sunt foarte simple. întrucât, până la urmă trebuie dată o hotărâre de Guvern în acest sens. Căminul este astăzi, liber, nefiind reabilitat, tocmai în ideea aceasta, de a fi transferat către Universitate”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar