full screen background image

Ministrul Răzvan Nicolescu a obținut, la Bruxelles, amânarea creşterii preţului la gaze

gaz metan     Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Niolescu, a avut luni consultări la Bruxelles, cu reprezentanții Direcției Generale Energie din CE în legătură cu aspecte naționale și regionale din domeniul gazelor naturale.

În urma acestor discuții, ministrul anunță că România nu va aplica creșterea prețului programată pentru 1 octombrie, potrivit calendarului de liberalizare a pieței gazului.

Preţul gazelor livrate populaţiei urma să crească cu 3%, potrivit calendarului de liberalizare a pieţei gazelor asumat de Guvern prin acordurile cu FMI şi Comisia Europeană

„Consultările au fost bune și pe viitor am vrea să le organizăm mai des (…) Există  însă și o divergență majoră cu Direcția Generală Întreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene,  referitoare la o presupusă interdicție privind exportul de gaze naturale din România. Am cerut implicarea Direcției Generale Energie în soluționarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am  informat căpână la soluționarea acestei situații, statul român își rezervă dreptul de a amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populație. În consecință, intenționăm să nu punem în aplicare creșterea prețului la gazul domestic, agreată de guvernul Boc cu Comisia  Europeană pentru data de 1 octombrie a.c.” a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru  Energie, citat de economica.net.

Nicolescu afirma în luna mai că procesul de convergenţă a preţurilor gazelor naturale pentru industrie a fost realizat şi nu mai este necesar să fie majorate prețurile, aşa cum erau angajamentele față de FMI şi CE.

comments

comments




Leave a Reply

avatar