full screen background image

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” debutează mâine la Suceava

festival suceavaManifestarea va ține până duminică şi va aduce o serie de elemente de noutate faţă de ediţiile precedente. Programul este unul variat, pentru toate categoriile de vârstă.

Cei mici vor putea lua parte la un concurs „Descoperiţi comoara”, iar cei mari vor fi invitaţi la „Noaptea supravieţuitorilor în Cetate” unde premiul cel mare va fi o replică după sabia domnitorului Ştefan cel Mare.

Pentru prima dată vor fi la Suceava Cavalerii Ordinului Lup, din Târgu Mureş, şi revin Toboşarul din Sighişoara şi Teatrul pentru copii „Vasilache”, din Botoşani. La această ediţie toate spectacolele cu focuri vor fi organizate în şanţurile de apărare a cetăţii, pentru facilitarea accesibilităţii publicului.

Tot în şanţurile de apărare vor fi organizate şi câteva tabere, care în anii precedenţi au fost în cetate.
Manifestările dedicate acestui festival vor începe mâine cu un concert susţinut la Muzeul Satului Bucovinean de trupa „Hara”, de la ora 20.00, iar în paralel, de la ora 20.30 în municipiul reşedinţă de judeţ va avea loc parada participanţilor.

La fel ca şi în ceilalţi ani, parada cavalerilor cu făclii se va desfăşura pe traseul Obcini – George Enescu – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun. Radio Viva Fm este parter media regional.

comments

comments




Leave a Reply

avatar