full screen background image

Colectarea arieratelor mari şi recente, prioritate a finanţiștilor suceveni

DGFPS     Implementarea unui management performant al arieratelor și acordarea de facilităţi la plata acestora, prin aplicarea măsurii de eşalonare a achitării sumelor recuperabile, constituie o preocupare prioritară a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava.

“Accelerarea recuperării arieratelor va fi caracterizată de identificarea şi concentrarea eforturilor de colectare pe arierate mari si recente”, se arată într-o informare a instituţiei sucevene.

În materialul citat, se evidenţiază că, în primele 6 luni ale acestui an, s-au luat măsuri pentru accelerarea recuperării arieratelor şi îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor care fac obiectul executării silită, insolvabilităţii şi stabilirii răspunderii solidare.

Astfel, în primul semestru al anului 2014, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a aprobat 532 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante, valoarea acestora fiind de 40 de milioane de lei.

Din total, conform graficului, încasările din arierate au însumat, în intervalul la care facem referire, 1,9 milioane de lei.
Arieratele sunt datoriile a căror dată scadentă a fost depăşită cu 90 de zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar